Tällä kertaa päädyttiin pikkuisen plussalle syyskuun lopun lukemistä, vaikka syyskuu lasketeltiin alamäkeen. Lokakuussa kasvu-ura näytti jälleen löytyvän, mutta sitten alkoi tulla tummia pilviä talouden taivaalle. Tiedä syistä ja seurauksista, mutta ainakin energian hinnannousu on kirittänyt inflaation ennätyslukemiin ja stagflaatiokin on jo mainittu eikä Italian pankkiasioita saatu vielä yhtään selkeämmiksi. EU:n elvytysrahastoa ei ole vielä käynnistelty täyteen vauhtiin, mutta se ei estä jo seuraavaa suunnitelmaa rahan jakamisesta ns. sosiaalirahaston kautta. Kyseinen rahasto on saanut yllättävän laajan tyrmäyksen puolueilta, mutta pahoin pelkään, että paine sen hyväksyimisen puolesta tulee EU:n yhteisen hyvän ja häiriköksi leimautumisen pelon nimissä olemaan lopulta liian kova.
Lokakuussa Q3-tulokset aiheuttivat muutamia isoja positiivisia ja negatiivisia reaktioita riippuen siitä, millaiset odotukset yhtiöihin oli ladattu. Salkun tulosjulkistajista isoimman hypyn ylöspäin taisi tehdä YIT, joka sitten ensi viikolla palailee aiemmille tasoille. Tulosjulkistusreaktioista pahimmin iski Tokmanni, jonka n. 8,5 %:n lasku salkun 5. suurimpana yhtiönä tarkoittaa jo ihan merkittävää määrää euroja.
Blogin ensimmäinen kuukausikatsaus on kirjoitettu tasan 4 vuotta sitten, ja koko historia tähän päivään saakka on tiivistetty seuraavissa kuvissa.
Ostorintamalla tuhlasin rahaa Kemiraan, Verizoniin, Metsä Boardiin ja Cibukseen. Rahaa näihin kului tavanomaista enemmän, kun lokakuun isohko osinkopotti käytettiin uusiin ostoihin.
Osinkoja kertyi lokakuussa 3534 €, ja osingonmaksajat suurimmasta pienimpään olivat Nordea, Aktia, Tieto, Kesko, Cibus ja YIT. Myös marraskuu tulee olemaan hyvä osinkokuukausi, ja summan odotan olevan vähintään 1500 euroa (brutto). Koko osinkokertymä tältä vuodelta on nyt 12599 euroa, joten 13 k€:n tavoite ylittyy kirkkaasti, ellei mitään vakavaa talous-, tauti- tai edes poliittista kriisiä saada aikaiseksi.
Osinkoja ilmestyy tilille nykyisen joka kuukausi, mutta ei kuitenkaan tasaisesti kuukausittain. Perinteisesti maksut painottuvat keväälle, mutta loka-marraskuu on tullut toiseksi merkittäväksi kaudeksi. Kuukausittaiset osingot tältä vuodelta on esitetty alla olevassa kuvassa, ja marras-joulukuun tolpat ovat hieman karkeita arvioita, sillä esim. valuuttakurssimuutokset on tehty näppituntumalla.