torstai 30. syyskuuta 2021

Välillä alamäkeen - Kuukausikatsaus 09/2021

Lähes vuoden jatkunut yhtäjaksoinen nousu taittui viimein ja miinusta kertyi syyskuussa -2,74 % eli euroina mitattuna monen nettopalkan verran. Oman sijoitustyylini mukaisesti suunta on enemmän kuin tervetullut, vaikka laskun suuruus onkin tähän saakka ollut vain lievä reality check jo lähes hullun korkeisiin arvostustasoihin. Sijoitusvarallisuus on kirjoitushetkellä lukemassa 484.902 euroa.Syyskuu oli ostojen suhteen hyvin rauhallinen. Kulutettu rahamäärä oli maltillinen ja ostokohteita oli kaksi: alkukuussa Verizon ja loppukuussa Cibus.

Osinkotuloja kertyi syyskuussa 245 euroa, joten rauhallista oli myös sillä saralla. Osinkojen suhteen odotan kieli pitkällä varsinkin Nordean huomista ei-ehkä-niin-kovin yllättävää päätöstä osingonmaksusta. Jo pelkästään Nordean osinkosumma nostaa lokakuun (toivottavasti maksu on lokakuussa) summan yli 10-kertaiseksi syyskuuhun verrattuna. Koko vuonna osinkoja on kertynyt tähän mennessä hieman yli 9000 euroa, ja pikaiset laskelmat näyttivät siltä, että reippaasti yli 13 k€:n rajan yli päädytään vuoden loppuun mennessä.

Työrintamallakin myllertää jälleen. V-käyrä on jo vähän punaisella, kun aika ei tahdo riittää kaikkien vaatimusten täyttämiseen. Ehkä olen vain laiska ja tyhmä ja saamaton.