perjantai 20. lokakuuta 2017

Osinkovuoden 2017 loppukiri

Suurin osa tämän vuoden osingoista on kilahtanut tilille ja sijoitettu uudelleen, mutta pari herkkua on vielä saamatta: Telia ja Citycon. Tämän hetken sijoitusstrategia on viritetty siihen asentoon, että painotus on vakaata ja hyvää osinko maksavissa yhtiöissä. Alkuvuosina en oikein osannut arvostaa osinkoja samalla tavalla, vaan hain enemmän arvonnousua ja yritin ajoittaa ostot ja myynnit sopivaan kohtaan kurssikäyrällä. Koska täydellinen ajoittaminen on suurimmalle osalle harrastelijasijoittajista haastavaa, tämä johti ostojen ja myyntien jälkeisiin harmitteluihin ja jälkiviisasteluun. Huteja tuli esimerkiksi Orionin ja Huhtamäen kannsa, joiden kohdalla hieman liian herkässä ollut myyntinappulan painaminen on jälkikäteen harmittanut. Kun on tehnyt "syvällisen" analyysin kurssikehityksestä ja todennut huipun olevan tässä ja nyt ja myynyt osakkeet pois, on aika vaikeaa ostaa niitä takaisin nousevaan kurssiin. Molempien kohdalla olisi kannattanut. Mm näiden kokemusten opettamana olen vähitellen olen ajautunut enemmän osinkoja painottavaan suuntaan osta-ja-pidä -tyylillä.

Minulle osinkojen saaminen on siis keskeinen juttu sijoittamisessa, ja tähän mennessä olen käytännössä sijoitanut ne uudelleen. Oheisessa kuvassa on esitetty saadut osingot vuosittain.

Brutto-osingot vuosina 2010-2017


Kaavion tein tätä kirjotusta varten ja itsekin yllätyin siitä, kuinka suuri hyppäys ylöspäin on tullut vuosien 2016 ja 2017 välillä. Numeroarvoja katsellessa kasvu ei oikein konkretisoitunut. Tänä vuonna siis mennään vähän yli 6000 €, jos Telia ja Citycon maksavat lupaamansa osingot, ja nämä huomioitu vuoden 2017 palkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti