tiistai 31. lokakuuta 2017

Kuukausikatsaus 10/2017

Kirjoittelen kuukauden lopussa yhteenvetoa projektin etenemisestä numeroiden ja kuvaajien muodossa. Ensimmäisessä katsauksessa on nyt vain numeroita, koska kovin kummoista aikasarjaa ei vielä pysty esittämään.

Katsauksissa ei oteta mukaan asunto- ja autotalliosakkeen, kiinteistöjen tai listaamattoman pienyrityksen osakkeiden arvoja, koska ne ovat hieman epälikvidejä ja niiden arvon määrittäminen on vaikeaa. Myöskään lompakossa olevia vähiä rahoja en tähän ala laskea, vaan otan numerot pelkästään tilitiedoista. Rajauskäytäntö antaa hieman vääristyneen kuvan, sillä kokonaisuutta tarkasteltaessa esimerkiksi puun myynnin vaikutus on (hieman yksinkertaistettuna) periaatteessa plus miinus nolla, sillä metsätilan arvo laskee otetun puun arvon verran. Valitsemallani tavalla myyntitulo näkyy raporteissa hyppäyksenä käteisen määrässa tai omistettujen arvopapereiden arvossa, jos myyntitulot on sijoitettu niihin ennen raportointia.

Tilanne lyhykäisyydessään lokakuun 2017 lopussa:


Ostot vähän karkasivät käsistä, sillä niihin tuli käytettyä yhteensä 6.016,15 €. Taisi reippaat kurssireaktiot innostaa ostamaan, kun "halvalla" sai. Lisää tuli Sampoa, Cityconia, Nordeaa, Elisaa ja Nokiaa. Ensimmäistä kertaa tuli osallistuttua listautumisantiin, ja Titaniumia siirtyi salkkuun hieman yli merkinnän jokaiselle taattu minimimäärä. Koko em. summaa ei käytetty pelkästään osakkeisiin, vaan mukana oli pieniä osuuksia korkorahastoihin, kun niiden käppyrät sojottavat vielä koilliseen.

Katsotaan millaiseksi raportointi muotoutuu ajan mittaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti