maanantai 31. heinäkuuta 2023

Maltillisia muutoksia heinäkuussa - Kuukausikatsaus 07/2023

Kesäloman viimeistä viikkoa viedään, mutta kyllä tätä olotilaa voisi jatkaa vähän pitempäänkin. Parasta lomailussa on kiireettömyys ja se, että asioita voi tehdä milloin huvittaa eikä kaikkea tarvitse suunnitella tarkasti etukäteen.

Eduskuntavaalien jälkeinen poliittinen keskustelu ei ole ollut ainakaan väritöntä ja tylsää. Hallitusohjelma ja PS-ministereihin liittyvät kohut ovat pitäneet somen ja perinteisemmät mediat kuumana. Toivottavasti pääministerin sydän kestää, kun oppositio ja ay-liike rummuttaa viestiään ja eräs hallituskumppanikin on jo tarjoillut epäluottamusta. Joidenkin hallitusohjelman kohtien osalta kääntyisin itsekin opposition kannalle. PS:n julkisuuskuva mielestäni parani jonkin verran puheenjohtajan vaihdon jälkeen, mutta esiin kaivetut tekstit muuttivat omaa suhtautumistani aika monta piirua negatiivisempaan suuntaan.

Helsingin osakeindeksit olivat kohtuullisen vakaita heinkuussa, eikä Suomi-painotteinen salkkunikaan värähdellyt merkittävästi ylös- eikä alaspäin. Tällä hetkellä salkun koko keikkuu lukemassa 482.791 €, joka on 2,45 % tai 11.554 € enemmän kuin kuukausi sitten. Alla olevasta kuvasta näkyy, että salkun koko on keikkunut jo kahden vuoden ajan välillä 450-500 k€.Ostoihin kului rahaa tässä kuussa n. 4000 euroa. Euromääräisesti suurin osa oli osakeostoja, mutta olen siirtänyt painopistettä hitaasti indeksirahastoihin. Uutena kohteena salkkuun tuli Neste.

Osinkopuolella heinäkuu oli aika hiljainen kuukausi. Ainoastaan kaksi tapahtumaan ja kokonaissumma n. 92 €.