sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Keskikesän numerot - Kuukausikatsaus 6/2023

Kesähuumassa unohtui kuun viimeisenä päivänä tehdä kooste kesäkuun tapahtumista ja luvuista, mutta korjataan tilanne pienellä viiveellä. Eipä ole kuitenkaan kovin isoja muutoksia raportoitavana, sillä salkun kokonaismuutos edelliseen kuuhun verrattuna oli +0,18 %. No, oli sentään plussaa. Kokonaissumma päätyi lukemaan 471.237 €.



Ostotapahtumia on tässä kuussa 19 kappaletta, mikä on harvinaisen suuri määrä. Innostuin ostamaan pienehköillä summilla joitain rahastoja, ja niistä pelkästään tuli 13 kauppaa. Loput olivat ostoja, joiden kohteena oli yhtiöitä, joista kolme oli suomalaisia, yksi ruotsalainen ja yksi amerikkalainen. Rahaa näihin kului n. 3800 euroa.

Osinkoa maksoi kesäkuussa 8 yhtiötä, ja bruttosumma oli 707,75 euroa. Koko vuoden kertymä on tällä hetkellä 14.357,60 euroa. Tavoite koko vuodelle oli asetettu 20 k€:oon, mutta pieniä tummia pilviä nostaa taivaalle kruunun heikkeneminen, sillä kohtuullisen iso osinkopotti olisi vielä näillä näkymin tulossa tilille kruunuina. Toisaalta halpa kruunu houkuttelisi suuntaamaan ostot ruotsalaisiin yhtiöihin.