torstai 31. elokuuta 2023

Loppukesän tunnelmat - Kuukausikatsaus 08/2023

Kesä meni ohi järkyttävän nopeasti. Loma oli oli mukava irtiotto työelämästä. Jopa niin mukava, että sen loppupuolella tuli pohdittua melkein puolivakavasti downshiftausta ja jättäytymistä pois nykyisestä työstä. No, nyt ollaan taas kuuliaisesti ja kunnon kansalaisena sorvin ääressä.

Elokuu ei kokonaisuutena tarjonnut isoja muutoksia edelliseen kuuhun verrattuna. Muutos oli +0,29 % eli rahassa mitattuna +1403 €. Sentään pientä kasvua, mutta kyllähän tässä pari vuotta on mennyt kokolailla paikoillaan junnatessa. 
Osinkoja maksoi kuusi yhtiötä yhteensä 763 euroa. Kumulatiivinen osinkosumma vuoden alusta on 15.213 €.

Ostoihin kului melkin 6 k€ ja siitä yli puolet meni ulkomaisiin osakkeisiin tai ulkomaille sijoittaviin rahastoihin. Toimialoista ja alueista suurin oli ruotsalaiset teollisuustuotteet ja -palvelut.

Innokkaimmat povaavat jo talouden tai ainakin pörssikurssien käänteen olevan käsillä. Enpä anna ennusteita pohjakosketuksen ajankohdasta, mutta inflaatio, korot, konkurssien määrä, rakentamisen lama, Saksan yskähtely yms yms viittaavat varovasti siihen, että syvemmälläkin saatetaan vielä käydä. Jatkan säännöllisiä ostoja valitun linjan mukaisesti.