torstai 31. maaliskuuta 2022

Maaliskuun numerot - Kuukausikatsaus 03/2022

Sota Ukrainassa jatkuu ja sijoitusasiat eivät tunnu ihan tärkeimmältä asialta elämässä, mutta raapustetaan katsaus nyt, jotta saadaan lukemat esiin kuten tähänkin saakka. Numeroiden valossa maaliskuussa ei tapahtunut juuri mitään, sillä muutosta tapahtui ainoastaan +174 euroa. Osakkeiden arvo nousi tonnilla, rahastojen noin 800 eurolla, mutta käteisvarat väheni lähes noiden yhteissumman verran. Kokonaissumma maaliskuun lopussa on 466.967 €.

 

 
 
Kokonaissummaa vääristää hieman osingot, jotka ovat irronneet, mutta joita ei ole vielä maksettu.Osinkoja tuli tilille maaliskuussa yhteensä 1209 euroa (brutto). Huhti-toukokuussa ampaistaan reilusti korkeampiin lukemiin, ja koko vuoden osinkoennuste on tällä hetkellä noin 18.400 €, vaikka Nokian Renkaat leikkasi reilusti osinkoehdotustaan.

Osakeostoja tein maaliskuussa reilulla 4000 €:lla. Tällä kertaa noin 85 % tuosta summasta suuntautui Suomen ulkopuolelle, sillä Ukrainan sota oli minulle muistutus maantieteellisen hajautuksen tarpeellisuudesta. Oma salkku on ollut liian Suomi-painotteinen ja sen vuoksi herkkä Venäjän rähinöintieihn. Tämä oli tarpeellinen muistutus, vaikka ihan mistään täydestä katastrofista ei olekaan kysymys (ainakaan vielä).

Verottaja oli tehnyt omat laskelmansa viime vuoden tuloista ja haluaa tietysti omansa pois. Palkkatulojen lisäksi vuonna 2021 oli metsätaloudesta oli pelkkiä menoja ja murheita, ja sijoituspuolella osinkojen lisäksi luovutusvoittoja etenkin Tikkurilan 'pakkolumastuksesta'. Veroehdotuksessa verokarhu haluaa reilut 700 € lisää maksettavaa. Yritän pienentää summaa ainakin työhuonevähennyksillä ja muutamalla pienellä sijoitustoiminnan kululla.