lauantai 7. elokuuta 2021

Puoli miljoonaa rikki!

Viikon takainen kirjoitus jo pohjusti tätä tapahtumaa, mutta nyt se on totta. Tilastoitava omaisuus ylitti itselleni aika merkittävän puolen miljoonan rajapyykin!
Osakkeilla ja rahastoilla yleinen suunta oli elokuun alussa loivasti ylöspäin, ja lisäksi huomasin, että työnantaja oli pannut maksuun pienen palkkion, joten nämä yhdessä nostivat tämän päivän tarkistuslaskelman lukemaan 500.290 €. Ylitys on vielä aika täpärä eikä olotila välttämättä ole pitkäkestoinen, mutta tapahtunut mikä tapahtunut. Lukuja kriittisesti katsoville tiedoksi, että kyseinen lukema ei ota huomioon maksuun tulevia veroja, mikäli kaikki laput muutettaisiin oikeaksi setelirahaksi.

Blogin elinaikana lokakuusta 2017 alkaen osakkeissa, rahastoissa ja rahana oleva varallisuus on kasvanut 260.870 euroa eli yli tuplaantunut. Tämä ei nyt ole kummoinen saavutus, sillä kyvykkäämmät sijoittajat ovat tehneet paremmat prosentit jo kuluvan vuoden aikana. Omaan kunto- ja riskinsietotasoon nähden olen kuitenkin tulokseen ihan tyytyväinen. Hyvähän tässä on ollut itse kunkin sijoitella, kun markkinat ovat olleet pientä koronadippiä lukuunottamatta aika suotuisat.

Minua on jo jonkin aikaa kiinnostanut talouspuolelta tarinat sijoittajista, joka ovat jääneet pois työelämästä elämään salkkujensa tuotoilla. Näistä esimerkkeinä Arvopaperin tammikuun numero sekä Tarina vaurastumisesta -bloggaaja. Jotenkin minulla on omat ajatukset kääntymässä samaan suuntaan, vaikka mitään isoja muutoksia en olekaan itse vielä näillä näkymin tekemässä. Työantajan suunnitelmista en tiedä mitään varmaa. Oma strategiani olisi varmasti jonkinlainen hybridimalli, joka koostuisi tietysti sijoitustuotoista, mutta todennäköisesti yrittäisin pysytellä jollain tavalla työelämässä vähintäänkin koko ajan heikkenevien työttömyysetuuksien ja vaikka lyhytkestoisten pestien toivossa. Tällä tavalla yrittäisin välttää koskemasta tuottavaan pääomaan ja varmistaisin sen pysyvyyttä. Nykyisessä tilanteessa tämän vuoden tasolla olevat osinkotulot saattaisivat juuri ja juuri riittää,  mutta ihan rennolla mielellä en vielä jäisi pelkästään niiden varaan. Säästössä olevat käteisvarat toimii hätätilanteessa hyvänä puskurina, mutta katson ainakin toistaiseksi niiden olevan pääomaa, joita ei käytetä normaaleihin elinkustannuksiin. Jos nykyinen työsuhde loppuisi ja tuolle hybridistrategian tielle lähdettäsiin, olisin valmis kokeilemaan ns. hanttihommiakin, mikäli oma osaamiseni vastaisi edes jollain tavalla vaatimuksia. Myös kevytyrittäjyys voisi olla toimiva malli muutamien mielessä olevien palvelujen tarjoamista varten. Mikäli mielekästä palkkatyötä ei olisi saatavilla pitkäkestoisesti, omalla palstalla riittäisi ainakin pienimuotoista metsänhoitotyötä muistuttamaan fyysisestä työnteosta.

Jään kehittelemään ajatuksia mahdollisista tulevaisuuden skenaarioista, mutta tänään taidan nauttia uuden sataluvun ylityksestä hakemalla kaupasta pienimuotoiseen herkutteluun sopivia tuotteita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti