maanantai 17. elokuuta 2020

Alisuorittajat haraa vastaan

Kurssien palautumista lopputalven koronashokista on hehkutettu, kiitelty ja ihmetelty. Moni ajoittamisessa onnistunut on tehty isot tuotot, ja pitkäjänteisillä Suomi-indeksiin sijoittaneilla vanhatkin sijoitukset ovat palauttaneet arvonsa alkuvuoden lukemiin:

 

OMXHPI 1.1.-17.8.2020Vaan miten on blogin kirjoittajan salkku? Se kangertaa tiukasti kurssinousua vastaan, ja kurssinotkahduksesta tehdyistä ostoista huolimatta ollaan tukevasti tammikuun alun tasoa reilusti alempana. OMXHPI on vain aavistuksen pakkasella alkuvuoden arvoon verrattuna, mutta meikäläisellä salkku tykittää miinusta lukemassa -7.39 % ainakin mikäli uskomme Nordnetin laskemaa arvoa. Liekö Nordnetin lukuihin vielä laskettu mukaan osinkotuotot? Toivottavasti ei.Syy tähän toipumisen hitauteen on eläkeläissijoittajan allokaatio, jossa 5 suurinta sijotusta ovat tällä hetkellä Nordea, Telia, Sampo, Fortum ja Tokmanni. Näistä ainoastaan Tokmanni on pysynyt yleisen suomalaisen kurssikehityksen perässä. Muut ovat alisuoriutuneet enemmän tai vähemmän surkeasti.


-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
 
 

Nordea (-6,45 %) on edes yrittänyt pysyä indeksin perässä mutta vähän hitaasti. Telia (-14,78 %) ei maaliskuussa ottanut pitkäaikaisia pahoja iskuja mutta sen tekeminen on ollut tasaista junnaamista ja nyt näyttää siltä että se on jo luovuttanut, kun viimeisen kuukauden ajan hinta on tippunut samaa vauhtia kuin indeksi on noussut. Sampo (-16,99 %) ja Fortum (-19,18 %) näyttävät puuskuttavan pahasti ja ovat jo ratakierroksen muita perässä. Ainoa valopilkku on viidestä suurimmasta pienin (Tokmanni, +20,29%), joka on puskenut tiukasti eteenpäin, vaikkakin parhaat voimat on jo käytetty ja suunta on jo loivasti alaspäin.

Kyllästyttää tämä sijoittaminen.
1 kommentti:

  1. On salkun tuottokuvaajassa mukana osinkotuotot. Kyllä ne sieltä toipuu. Fortumia on omassakin salkussa ja reilu 20 euron hintoja odotellaan, joka vastaa mielestäni Fortumin arvoa kassavirtapohjaisesti.

    Paras tapa verrata omaa salkkua on tehdä vertailu nordnet suomi indeksirahastoon. Siinä on myös osingot mukana, kaikissa indekseissä kuten kuvassasi olevassa PI indeksissä ei ole. Se on price index (PI), jossa huomioidaan vain osakkeiden hinnan kehitys.

    VastaaPoista