maanantai 1. kesäkuuta 2020

Nousua toukokuussa - Yhteenveto 05/2020

Toukokuun tilinpäätös tulee tällä kertaa päivän myöhässä, sillä koko viikonloppu kului sivutuloprojektiin liittyivissä töissä eikä numeroiden pyörittely ollut päällimmäisenä mielessä. Korjataan tilanne nyt vaikkakin joudun koostamaan luvut kesäkuun 1. päivän tiedoilla.

Koronan aiheuttaman ensishokin jälkeinen elpyminen jatkuu ripeänä, ja kuukauden ainana nousua tuli euroilla mitattuna noin 15100 €, mikä prosentteina tarkoittaa lukemaa 4,79 %. Koko salkun arvo on samassa lukemassa kuin jossain vaiheessa viime vuoden syyskuussa. Toki sinne on koko ajan työnnetty uutta rahaa palkka- ja osinkotuloista.


Osikotuloja kertyi toukokuussa noin 1250 €, ja koko vuoden kertymä on noin 3500 €. Viime vuonna samaan aikaan osinkoja oli ropissut 8200 €.

Osinkoja ja palkkatuloja tuli käytettyä ostoihin 3200 €. Ostoslistalla olivat Sampo, Nordea, Wärtsilä, Fortum ja Oriola sekä rahastopuolella Nordnet Indeksirahasto Suomi. Pieniä kauppoja kaikki.

Ostojen kiihdyttämiseen ei kurssinousun takia ole ole valtavia haluja, sillä en ole ihan varma, että koronakurimus olisi jo voitettu. Sen sijaan alkaa tuntua, että elvytysrahat ja tuet eri puolella maailmaa puhaltavat nyt vauhdilla ilmaa osakekuplaan.Mahdollisesti tuleva toinen korona-aalto ja siitä tulevat uudet rajoitteet voivat päästää ilmat pihalle taas hyvin nopeasti. Näillä näkymin jatkan ostoja, mutta maltilla. Toivottavasti.

Varallisuuden jakaumassa ei edelleenkään merkittäviä muutoksia, kun mitään radikaaleja liikkeitä en ole salkussa tehnyt.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti