torstai 28. helmikuuta 2019

Riskitason nostoa - Kuukausikatsaus 02/2019

Tein salkussa pientä uudelleenjärjestelyä ja poistin erään lyhyen koron rahaston listalta matalan tuoton takia. Toisaalta korkorahastot tasoittivat loppuvuoden pudotusta aika tehokkaasti, mutta myynti on nyt tehty ja rahoilla ostettu osakkeita eli riskitaso ja samalla tuotto toivottavasti nousivat. Verottajalle pitäisi tilittää tästä kaupanteosta pari kymppiä veroina.

Helmikuu oli ihan OK kuukausi, kun tilastoitavan omaisuuden arvo nousi euroissa mittauna melkein neljä ja puoli tonnia eli reippaasti käteen jäävää palkkaakin enemmän. Tarkat tiedot oheisessa taulukossa.


Edelleen ollaan noin puoli vuotta sitten olleen maksimin alapuolella, vaikka rahaa on syydetty osakeostoihin kohtuullisen säännöllisesti. Kuukauden takainen noususuunta jatkui mutta aiempaa maltillisempana kuten seuraavasta kuvastä näkyy.


Osingot alkavat kunnolla irtoilla maaliskuussa, ja keväällä ja koko vuonna isoimman potin tuonee Nordea, joka ei vielä ole pilkkonut osingonmaksua useampaan erään. Salkun yhtiöistä ainoastaan Titaniun ei ole vielä esittänyt osinkosummaa, jonka haluavat omistajilleen maksaa. Päivitin myös osinkolaskelman vastaamaan salkun nykytilaa, ja viivan alle tulee nykyisillä omistuksilla 9907,28 €. Osinkoprosentti nykyarvolla laskettuna on 5,7 % (rahastot jätetty huomioimatta), josta kiitos kuuluu varsinkin toiseksi suurimmalle omistukselle ja salkun parasta osinkoprosenttia tarjoilevalle Nordealle. Eipä olisi kaukana, että maaginen 10 k€:n raja rikkoutuisi noin 9 sijoitteluvuoden jälkeen.