perjantai 1. helmikuuta 2019

Reipasta nousua - Kuukausikatsaus 01/2019

Aloitetaan urputuksella: Tietokoneen käynnistämisestä ensimmäisen sanojen kirjoittamiseen on mennyt 45 minuuttia, kun Microsoft päätti ensin ajaa päivityksen koneeseen ja käynnistymisen jälkeen kaikki toimii tuskallisen hitaasti. Kone hidastuu koko ajan enemmän ja enemmän sietämättömäksi, ja kun hermo lopullisesti katkeaa niin masiinaan tulee Linux. Tämän on estänyt enää muutaman maksetun ohjelman säilyttäminen, mutta nyt ei enää olla kaukana tuosta ratkaisusta.

Pitkällä tähtäimellä toimivan osinkosijoittajan näkökulmasta tarkasteltuna lupaavasti alkanut kurssiluisu päättyi lyhyeen ja alennusmyynti siirtyi jonnekin kaukaisuuteen. Turvallista kasvu-uraa ei taida olla näköpiirissä, sillä mm. Kiinan ja Saksan taloudet ovat näyttämässä jäähtymisen merkkejä. Ostoja pienillä summilla oli tammikussa yli 10 kappaletta ja kohteina mm. Sampo, Nordea, Lassila&Tikanoja sekä Nokian Renkaat. Euroina omaisuus nousi edellisestä kuusta kohtuullisen reippaasti, kun kurssit kääntyivät nousuun joidenkin akuuttien talouspelkojen hellittäessä.


Osakkeissa tapahtui reilu hyppäys ja käteisvaratkin kasvoivat ostojen jatkumisesta huolimatta. Muutaman kuukauden mittainen laskuputki päättyi, ja tällä hetkellä liikutaan suunnilleen viime kesän lukemissa, kuten oheisesta kuvasta voi havaita.


Vuoden 2018 tulosten julkistukset ovat alkaneet ja hallitusten esityksissä on ollut kasvavien osinkojen makua. Stora Enson osingon kasvu jäi odotuksiani pienemmäksi mutta menettelee. Koska niin monet tulosjulkistukset ja osinkoehdotukset vielä puuttuvat, en ole vielä laskenut arviota tänä vuonna tilille tulevista osingoista, mutta jonkinlainen laskelma täytyy tehdä helmikuun aikana.


1 kommentti:

  1. Suosittelen linuxia. Itselläni käytössä lubuntu mikä soveltuu vanhemmille koneille.

    VastaaPoista