lauantai 30. kesäkuuta 2018

Lyhyt kuukausikatsaus 06/2018

Oli aika hiljainen kuukausi. Osinkoja maksoivat Nokia ja Citycon bruttona yhteensä 422,96 €. Muina tapahtumina kolme pienehköä ostoa, joista yksi meni Nordnetin pikkukauppakampanjaan. Yhteesä rahaa meni ostoihin noin 1300 €, ja ne olivat nuo em. osingot sekä vanhat vielä tuhlaamatta olleet kevätosingot. On jotenkin odottava tunnelma, kun Trump, kesä, kauppasodat, Italia, SDP yms yms.

Kurssikäyrät sojottivat enimmäkseen loivasti kaakkoon, joten salkun osakkeiden arvo meni indeksejä peesatessa alamäkeen. Kaikki tarkasteltavat omaisuuserät tippuivat euromääräisesti yhteensä noin 490 € erityisesti osakkeiden laskun takia. Tarkat numerot taulukossa.Pitkäaikaiskehitys esitetty seuraavassa kuvassa.
OP muutti hinnoitteluaan ja erityisesti pienillä panoksilla pelaaville omistaja-asiakkaille siitä tuli erittäin houkutteleva välittäjä. Omalla kohdallani meni vakavaan harkintaan salkun avaaminen OP:ssä. Se, mikä vähän pidättelee, on Nordnetin Private Banking asiakkuuden tavoittelu. Tämä on kuitenkin jo niin lähellä, että tekisi mieli saada vaadittu 200.000 €:n raja rikki ja sitä myötä kaupankäyntikuluja alas niin Helsingissä kuin varsinkin ulkomailla. Raja voi tosin siirtyä ulottumattomiin hyvinkin nopeasti, jos kunnon luisu saadaan aikaiseksi. OP:n miinuksena oli vielä arvoon perustuva säilytyksen hinnoittelu ulkomaisille osakkeille.

1 kommentti:

  1. Molemmissa välittäjissä on varmasti puolensa. Jotenkin vain tuntuu että kauppalehden keskustelupalstalla monesti valitellaan op:n ohjelmiston ongelmista.

    VastaaPoista