torstai 31. toukokuuta 2018

Kuukausikatsaus 05/2018

Huhtikuun mukavan nousun jälkeen käyrät näyttivät ylöspäin aluksi myös toukokuussa. Kuun jälkimmäisellä puoliskolla salkun arvo kävi jo yli 199 k€:ssa, mutta 200 k€ ei vielä rikkoutunut. Sitten Mr. Market tajusi, että italialaiset olivat jo aiemmin keväällä viitanneet kintaalla EU:lle, eurolle ja budjettikurille, ja olivat äänestäneet mukavia asioita luvanneita puolueita, jotka vähät välittävät valtion julmetusta velkamäärästä eivätkä näe sen lisäpaisutusta juuri minkäänlaisena ongelmana. Tästä havahtumisesta seurannut kurssien lasku pudotti salkun arvoa useita tuhansia em. huippuarvosta.

Kuukauden viimeisen päivän tilanne ja vertailut edelliseen kuukauteen sekä puolen vuoden päähän menneisyyteen ovat seuraavat:


Kokonaisuutena nousua 2518,76 € eli prosentteina vähän vajaat 1 %. Käteisen määrä lasketteli osakeostojen ja tavanomaista suurempien muiden hankintojen takia.

Nordnetin pikkukauppakampanja oli tervetullut, mutta kampanjan pituus on tällä kertaa täysin onneton. Hyödynsin tilaisuutta ja lisäilin pieniä määriä salkussa jo olleita osakkeita. Kauppoja on tullut tässä kuussa sen verran, että kesäkuussa ollaan kaupankäyntitasolla 2.

Viime kuussa ostettu ja toukokuun alussa täydennetty Orion ei ainakaan vielä osoittautunut ihan täydeksi katastrofiksi. Oston jälkeisenä päivänä pahasti kyykännyt kurssi on sittemmin elpynyt ja alkuperäinen osto on aavistuksen miinuksella mutta täydennysosto jo plussalla.

Tämän vuoden pahin osinkoruuhka on jo takanapäin. Osinkorahoja on kilissyt tilille tähän mennessä 6184,59 € (brutto), ja Sharevillen valistunut arvaus loppuvuonna tulevista osingoista on 1580,92 €, josta noin puolet olisi Telian osingon toinen erä lokakuussa. Yleisesti en lainkaan pidä osingonmaksun ripottelusta moneen erään pitkin vuotta. Kyse on kuitenkin edellisen vuoden tuloksen jakamisesta, ja haluaisin saada minulle kuuluvat rahat käyttööni mahdollisimman nopeasti enkä vasta tuloksentekovuotta seuraavan vuoden viimeisinä päivinä, kuten esimerkiksi Cityconilla on tapana tehdä. Kyseessä on käytännössä osakkeenomistajilta pakolla otettava koroton laina. Eri asia olisi, jos kvartaalituloksista voitaisiin jakaa osinko samantien. Sitä kannattaisin lämpimästi.

Loppuun vielä kokonaiskuva projektin etenemisestä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti