lauantai 30. joulukuuta 2017

Kuukausikatsaus 12/2017

Katsaus tulee päivän etuajassa, mutta kovin isoja muutoksia tilanteeseen ei huomiseen mennessä enää tule, joten tämä kertoo joulukuun lopun tilanteen aika tarkasti.

Aloitetaan numeroilla, joten tässä niitä taulukon muodossa:


Marraskuun lopun tilanteeseen verrattuna tuli pientä nousua lähinnä sen vuoksi, että osakkeet palautuivat hieman marraskuun reippaasta laskusta.

Tämän kuukauden tulopuolella oli tavallisen palkan lisäksi verokarhulta saatu pieni palautus ja Cityconin maksama osinko.

Ostoja oli joulukuussa yhteensä 1.462,59 eurolla sisältäen alavireistä Nokiaa, Superrahastoja ja kahta muuta rahastoa. Siivosin pieniä silppuja pois salkusta ja poistin 249,82 euron osuuden eräästä korkorahastosta.

Vuoden 2017 osinkojen määrän kerroinkin jo aiemmassa kirjoituksessa, ja niitä tuli siis bruttona 5.999,05 €, joten mukava tasaluku jäi rimaa hipoen saavuttamatta.

Koko vuoden kehityksestä ei-niin-kovin-yksityiskohtaisen seurannan takia ole heittää muuta kuin että 20.12.2016 olin laittanut Facebookiin yksityisen merkinnän Nordnet-salkusta, joka oli käynyt tuona päivänä yli 120.000 €:ssa. Tällä hetkellä se on n. 171.500 €.

Sharevillen käppyrä vuoden alusta lähtien:
Ostoja on vuonna 2017 ollut huimat 191 kappaletta ja rahaa niihin olen laittanut välityspalkkioineen yhteensä 49.499,20 €, joten keskimääräinen kauppa oli suuruudeltaan 259,16 €. Nordnetin pikkukauppoihin liittyvä kampanja on suurin syy kauppojen suureen lukumäärään.

Myyntitapahtumia oli koko vuonna vain 4 kappaletta ja myyntisumma oli 8.185,35 € sisältäen välityspalkkiot. Valtaosin tuo summa koostuu Spondan realisoinnista, kun ostotarjous lukitsi kurssin tiettyyn tasoon. Ajattelin, että Spondan hinta ei varmaan nouse tarjotusta hinnasta, mutta mikäli kauppa olisi jostain syystä peruuntunut, hinta luultavasti olisi laskenut ja silloin olisi ollut oston paikka.

Kokonaisuutena ihan OK vuosi. Salkun arvo nousi mukavasti ja osinkojen kehitys lämmittää, sillä netto-osingot olisivat riittäneet jo asunnon ja autotallin vastikkeiden sekä perheen vesimaksujen kattamiseen koko vuodelta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti