perjantai 31. toukokuuta 2024

Nousukiitoa - Kuukausikatsaus 05/2024

SDP loihtii miljardeja lähes tyhjästä. Näin kirjoittaa tänään HS tutkailtuaan puolueen julkistamaa "kasvupakettia" (lainausmerkit toimittajan käsialaa). Leikkaaminen ei maistu äänestäjille ja SDP onkin noussut mielipidemittausten suurimmaksi puolueeksi. Tässä vaiheessa voidaan jääkiekkovalmentaja Aimo Nivaskan sanoin lähes varmuudella todeta, että me ollaan hävitty tää peli. Verotuksen ja varsinkin sen progression kiristäminen tulee olemaan ainoa keino talouden kojaamiseksi.

Oma talous kehittyi tässä kuussa suotuisasti. Omaisuus kasvoi 4,6 % ja euroina 25.277 euroa. Loppulukema on tänään 574.292 euroa. Tasan vuoden takaiseen tilanteeseen kasvua on tullut 22 % eli hieman yli 100 k€. Osinkoja ropisi laariin 12 yhtiöstä yhteensä 3327 euroa. Vuoden alusta lähtien maksettujen osinkojen määrä ylitti 15 k€:n rajan.


Ostopuolella oli hieman rauhallisempaa kuin huhtikuussa. Rahaa tärväytyi osake- ja rahasto-ostohin 4300 euroa. Myyntitapahtumia ei tässä kuussa ollut.

Kesäloma ja pieni irtautuminen työkuvioista alkaa jo siintää silmissä. Aika usein tulee nykyisin mietittyä vähän isompaakin irtautumista tai downshiftaamista. Firman sitouttamiskeinot ovat olleet sen verran tehokkaita eikä tilanteet työpaikalla ole vielä eskaloituneet, joten vielä mitään isoja liikkeitä ei ole tullut tehtyä. Epäselvää on, missä vaiheessa liikkeitä tapahtuu, mutta varmuudella voin sanoa, että näin kuormittavaa työtä en jatka eläkeikään saakka, vaikka palkka ja edut kompensoivat haittoja toistaiseksi.