keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Kuukausikatsaus 11/2022

Saattaa olla vanhan ihmisen puhetta, mutta tuntuu, että aika menee nykyisin nopeasti. Mitään ei saa aikaiseksi ja viikot ja kuukaudet vaan vaihtuu. Nyt pääsee kuitenkin jo lumitöihin, jos mitään järkevämpää tekemistä ei keksi. Pientä askartelua olen tehnyt ihan harrastusmielessä erään 3D-suunnitteluohjelmiston kanssa, ja taas on saanut huomata, että vanhat opitut asiat unohtuu ihan järkyttävän nopeasti, kun ei käytä ohjelmaa aktiivisesti koko ajan. Jatkuvasti saa kelata Youtubea, joka on mennyt ihan pilalle, kun mainosta työnnetään parin minuutin välein.

Mutta asiaan. Tilastoitava varallisuus liikkuu tänään lukemassa 482.307 euroa. Nousua edelliseen kuukauteen verrattuna on reilut 16 k€ eli +3.5 %. Vuoden takaisesta lukemasta ollaan jäljessä 8500 € ja tilastoidusta ATH-arvosta 26.800 €.

 


  

Ostot lähti tässä kuussa vähän laukalle ja rahaa paloi osakkeisiin ja osakerahastoihin yhteensä 4950 €. Niin, rahastoja tuli ostettua reippaasti tavallista enemmän, mutta kokonaissumma ei lopulta ollut kovin korkea. En jaksanut alkaa miettimään sopivaa yksittäistä osaketta, joten tein helpon päätöksen ja ostin useaa eri rahastoa samalla alueellisesti hajauttaen. Ja tietysti tuli langettua Nordnetin Black Friday -kampanjaan.

Kuukauden osinkosumma kiipesi pitkästä aikaa yli tonnin Telian ja Kemiran ansiosta. Myös kuusi muuta yhtiötä siirsi rahaa tililleni, mutta kertymä niistä oli vain noin 350 €, sillä ne ovat 4-12 kertaa vuodessa osinkoja maksavia firmoja, joissa omistukseni on kovin pieniä. Koko kuluvan vuoden osinkosumma on 18.771,25 €. Näyttää uhkaavasti siltä, että 19 k€ menee rikki joulukuussa. Viime vuonna summa oli alle 15 k€, joten ihan mukava nousu. Kiitos Sammon avokätisyyden, joka toivottavasti jatkuu ensi vuonna.