maanantai 31. lokakuuta 2022

Tällä kertaa nousukuukausi - Kuukausikatsaus 10/2022

Syksy etenee ja päivät lyhenee vauhdilla. Illat on talviaikasiirtymän jälkeen vielä entistäkin masentavampi. Pimeää on taloudessakin eikä isossa kuvassa näy juurikaan merkkejä paremmasta, vaikka joitain positiivisia Q3-raportteja julkistettiin.

Lokakuu oli nykytilanteeseen nähden tavanomaisen kuukausi eli heiluntaa oli paljon. Edellisen kuukauden pudotus lähes kuitattautui 4.6 % nousulla. Euroissa omaisuus karttui siis 20.673 €. Vuodenvaihteessa oltiin ATH-lukemissa, ja pudotusta siitä on tullut 43.155 €. Viivoittimella vedetty trendiviiva osoittaa edelleen alaspäin.
Osakeostoja oli 5 kpl ja rahaa niihin paloi noin 3000 €. Kohdemaat olivat 2 x Suomi, 2 x Ruotsi ja 1 x USA. 

Osingonmaksajia oli 6 kappaletta ja rahaa ne siirsivät tililleni 513 euroa. Koko kuluvan vuoden bruttokertymä on 17.064 €. Marraskuun tolpan pitäisi olla vähän korkeampi, mutta mitään jättipottia ei kuitenkaan ole tulossa. Viiden suurimman omistuksen kohdalla on ollut jonkin verran vaihtelua. Sampo oli noin vuosi sitten suurin omistukseni ja se on ykköspaikalla tälläkin hetkellä vaikka yhtään ostoa ei tilitapahtumista löydy 12 kk:n ajalta. Sammon suhteellinen osuus on kasvanut, kun muutamat muut ovat halventuneet ja se on suunnitteen samoissa hinnoissa kuin tuolloin. Joukossa on yllättäen mukana myös riskinhallinnassaan mainetta saanut Fortum. Lokakuussa 2021 järjestys oli Sampo (10,8 %), Fortum (10,7 %), Nordea (10,7 %), Telia (7,8 %) ja Tokmanni (6,5 %)


Suurimmat omistukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti