maanantai 31. toukokuuta 2021

Toukokuun tapahtumat - 05/2021

 Taas on kuukausi mennyt ja on koosteen aika. Tärkeimmät huomiot toukokuulta:

  • Tilastoitava omaisuus kasvoi toukokuussa kaikkiaan hieman yli 7000 euroa.
  • Osakevarallisuus ylitti enimmäistä kertaa 300 k€:n rajan.
  • Brutto-osingot toukokuussa 2904,44 euroa ja koko vuoden kertymä n. 8400 €.



Tein tässä kuussa harvinaisen peliliikkeen ja myin puolet eräästä omistamastani korkorahasto-osuudesta. Kehitys oli ollut kohtuullisen vaisua, joten inflaation kiihtymistä ja korkojen nousua odotellessa siirsin rahoja (oletettavasti) tuottavampiin kohteisiin. Samoin tilillä olleet osingot sijoitin heti uudelleen samoin kuin odotettavissa olevat varat, jotka taitavat viimein vapautua Tikkurilasta. Käteiskassa valahtikin tämän seurauksena alimmilleen yli kahteen vuoteen.



Osinkokertymä nousi toukokuussa edellisen vuoden kokonaiskertymää korkeammalle, ja edelleen odottelen noin 13 k€:n osinkopottia koko vuodelta. Laskujeni mukaan noin yksi tai useampi osinkoerä on tulossa kesä-joulukuussa 15 salkun yhtiöltä.
 
Kesän saapuminen on vilkastuttanut liikuntaharrastuksiani mutta samalla pienet rasitusvammat ovat alkaneet kiusaamaan. Kaikkineen olotila on muuttunut alkuvuoteen verrattuna paljon positiivisemmaksi, sillä työasioissakin alkaa viimein näkyä tunnelin päässä valoa vaikka selville vesille pääsemiseen on vielä matkaa. Se, että tietää tilanteen muuttuvan lähitulevaisuudessa, antaa virtaa puskea eteenpäin. Haasteita on tietysti koko ajan käsissä, mutta nämä kuviot pääsivät liikaa pään sisään ja tulemaan liian isoiksi.