torstai 30. marraskuuta 2023

Nousukuukausi - Kuukausikatsaus 11/23

Pientä piristystä kylmään, lumiseen ja pimeään marraskuuhun toi puolen miljoonan euron yläpuolella pysyminen näin virallisena katsauspäivänä. Lokakuun lopusta nousua tuli mukavat 5,9 %, mikä kiskoi salkun lukemaan 503.314 €. Sinänsä numerot ovat vain numeroita, mutta tasaluvut ovat kuitenkin jonkilaisia merkkipaaluja ainakin psykologisessa mielessä.

Rajan rikkoutumisesta huolimatta iso kuva näyttää aika tasaiselta viimeisen parin vuoden ajalta. En uskaltaisi vielä lyödä vetoa, että nyt ollaan varmalla nousu-uralla.

 Ostoksia tuli tehtyä noin 2500 eurolla. Ostotapahtumia oli paljon, sillä Black Friday -kampanjassa tuli törsättyä dollaritilille kertyneet osingot moneen pieneen kauppaan jaoteltuna.

Osinkopuolella tilanne on yllättäen parempi kuin mitä viime kuussa laskeskelin. Kuluvan vuoden osinkokertymä onkin nyt jo 19976,99 €, joten tavoiteltu 20 k€ tulee varmasti rikkoutumaan. Kolminumeroisia summia maksavat joulukuussa 3M, Kesko ja Citycon, ja päälle vielä muutamia pienempiä osingonmaksajia. Yksinkertaiselle ihmiselle nämä useaan erään jaotellut osingonmaksut näköjään aiheuttavat ongelmia, sillä joku maksuerä jää kutenkin huomioimatta.

 

 Kuukausittaiset brutto-osingot vuonna 2023.