sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Vappuaaton yhteenveto - Kuukausikatsaus 04/2023

Huhtikuu on pääosin mennyt loistavassa kevätsäässä, mutta vappuaatto on nyt vähän toista maata. Jo edesmennyt viikon mittainen 'talviloma' meni ulkoillessa ja kevätaktiviteetteja aloitellessa. Vaivojen takia ylläpitomoodissa ollut kuntosaliharjoittelukin on on jälleen päässyt hyvään vauhtiin.

Sijoituspuolella tilanne korjautui jonkin verran viime kuun romahduksesta. Tällä kertaa nousua oli 5,7 %, joka euroina tarkoittaa reilua 26.000 euroa. Kokonaissumma on siten 488,031 euroa.  Muutos viimeisten 12 kk:n aikana on +2,44 %, joka on kauniisti sanottuna aika maltillinen. Vaikka kukaan ei suosittele käteisen rahan pitämistä inflaation armoilla tileillä makaamassa, tässä yhteydessä on todettava, että tilanne olisi huomattavasti positiivisempi, jos olisin laittanut palkka- ja osinkorahat säilöön nollakorkotileille osake- ja rahasto-ostojen sijaan.


Osinkoja on kertynyt vuoden alusta yhteensä 10.500 euroa. Koko vuoden ennuste ja tavoite on edelleen saavuttaa 20.000 euron raja. Puolimatkan krouvi on siis ohitettu, ja seuraava isompi yksittäinen potti olisi odotettavissa Sammolta toukokuun lopussa (n. 2200 €).

Vaikka tuossa jo manasin osakkeiden huonoa kehitystä ja korostin jopa pankkitalletusten paremmuutta niihin verrattuna, ostoja tein tässäkin kuussa noin 1600 eurolla. Summa kuulostaa isolta, mutta oli merkittävästi pienempi kuin maaliskuussa. Osinkojen takaisinsijoittelusta on siis kyse, mutta vähän varovaisemmaksi olen tullut Q1-tulosjulkistuskaudella. 

Käteiskassa paisui aika reippaasti osinkojen ja vähäisten ostojen seurauksena. Käteisvaroja olen pitänyt lähinnä Svea Bankissa, jossa normitilin korko on 2,25 %. Olen pyöritellyt kohtuullisen isoa osaa rahoista siellä myös 12 kk:n määräaikaistileillä, joita availlut sinne tasaiseen tahtiin sillä ajatuksella, että niitä myös vapautuu tasaisesti. Uusien 12 kk:n tilien korko on tällä hetkellä 2,90 %. Ihan varteenotettava vaihtoehto, mikäli uskoo kurssien laskevan seuraavan vuoden aikana.