sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Kuukausikatsaus 09/2018

Syyskuu oli kohtuullisen tasaisen harmaata suorittamista ilman hiuksia nostattavia käänteitä tai riemullisia ylävitosten heittelyitä itsensä kanssa. Vähän ihmetystä tosin herätti aamulla salkussa näkynyt hieman tavallista suurempi pudotus:


Syy paikantui Nordeaan, joka taitaa olla juuri näillä hetkillä tekemässä siirtoa Suomeen.

Osinkoja tuli syyskuussa bruttona noin 180 €, kun Citycon maksoi vuoden kolmannen osinkonsa, jota taidetaan virallisesti kutsua pääomanpalautukseksi. Ensi kuussa olisi vielä vuorossa Ramirent, Tikkurila ja Telia sekä joulukuussa Cityconin viimeinen erä kunnes osinkovuosi on kokonaisuudessaan taputeltu. Koko vuoden osinkoennuste nykyisillä omistuksilla on 8019,99 € (brutto).

Vuoden toistaiseksi ainoa osakemyynti on ollut Technopolis, joka poistui salkusta kuun alkupuolella. Tästä vapautunutta rahaa olen syyskuun aikana sijoittanut uudelleen, mutta koko myyntihinnasta taitaa olla vielä osa käyttämättä. Ostot ovat taphtuneet OP:n kautta. Kahden eri ajatuksella toimivan salkun käyttö hankaloittaa kokonaisuuden seurantaa varsinkin kun OP:n tapahtumien rajaus ja lajittelu on paljon alkeellisempaa kuin Nordnetillä. OP:n alustalla saa käytännössä ainoastaan aikavälirajauksen, kun Nordnet tarjoaa lisäksi mahdollisuutta rajata tapahtumia tapahtumalajeittain ja yhtiöittäin. Tästä pisteet Nordnetille.

Lukuina mennyt kuukausi näytti seuraavalta:


Osakkeet tippuivat ja käteisen määrä kasvoi lähinnä Technopoliksen myynnin seurauksena. Rahastoissa ei tapahtunut tässäkään kuussa kovin suuria liikkeitä. Tarkasteltavat omaisuuserät kasvoivat kokonaisuutena edellisestä kuusta +1722,87 €, joka on prosentteina +0.63 %. Kokonaisuuden kehittyminen aikasarjana seuraavassa kuvassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti