torstai 12. huhtikuuta 2018

OSKL:n jäseneksi

Liityin eilen heräteostosluonteisesti Osakesäästäjien keskusliiton jäseneksi. Jäsenyys maksaa 34 euroa/vuosi, ja ehkä tärkeimmät syyt jäsenyyteen oli Viisas raha -lehti 10 kertaa vuodessa ja jäsenmaksun verovähennyskelpoisuus. Ihan kelpo etuja olisi tarjolla mm. Nordnetin ja Lynxin asiakkaille alempien kaupankäyntikulujen muodossa, mutta itse tulee (yleensä) tehtyä se pakollinen yksi Nordnet-kauppa kuukaudessa ja Lynxin asiakas en (ainakaan vielä) ole, joten nämä edut eivät kosketa minua.

Ensimmäinen vaikutelma OSKL:n sivustolla pyöriessä on vakava-asteinen pysähtyneisyys. Uutissivuilla on pienimuotoista toimintaa, mutta esim. blogiin on reilun parin vuoden aikana tullut yksi ainoa kirjoitus. Samoin keskustelualue vaikuttaa kaikkea muuta kuin aktiiviselta - viimeisin viesti sinne on jätetty jo lähes viikko sitten ja toiseksi uusin 2 vk 4 pv sitten! Kovin kiireellisissä asioissa ei kannata kääntyä OSKL-yhteisön puoleen.

Viisas raha -lehteä en ole aiemmin lukenut säännöllisesti, mutta olin vilkuillut jotain netistä saatavilla olevaa numeroa. Ikävä kyllä, kaikkia jo ilmestyneitä numeroita ei jäsenenäkään pääse selaamaan sähköisesti, vaikka muutamia suht vanhoja numeroita onkin katsottavissa. Lähempi tutustuminen ajankohtaisiin sisältöihin jää tulevaan aikaan, kun ensimmäinen paperilehti kolahtaa postiluukkuun.

Ainoa toinen maksullinen jäsenyys minulla on Veronmaksajain Keskusliiton suunnassa. Sieltä kannetaan postiluukkuuni Taloustaito-lehteä. Etujärjestön nimen mukaisesti siinä käsitellään varsinkin verotukseen liittyviä asioita mutta myös säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä kysymyksiä. Puolenkymmentä kertaa olen myös käyttänyt hyväkseni jäsenille maksutonta veroneuvontaa.

Ai niin, maksulliseksi jäsenyydeksi pitää varmaan lukea myös diplomi-insinöörien ammattijärjestön jäsenyys, jonka kautta tulee kerran viikossa luettavaksi Talouselämä sekä Tekniikka&Talous, joista jälkimmäinen ei tosin käsittele henkilökohtaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä aiheita. Nyt kun on aloitettu niin mainitaan vielä, että tällä hetkellä metsätalouteen liittyvistä asioista luen Metsälehdestä. Tämän menin tilaamaan, kun sattui edullinen tarjous kohdalle. Tuleekohan lehtiä jo vähän liikaa?2 kommenttia:

 1. OSKL jäsenyydestä on ollut aikomus itse kirjoittaa jossain vaiheessa ja pitääkin se tässä jossain vaiheessa tehdä. OSKL jäsenyys maksaa alle 30 vuotiaalle 10 € ja muille 34 €. Viisas raha lehti on todella laadukas ottaen huomioon, että sen hinnaksi tulee 3.4 € kpl, jos muulle ei anna arvoa. Kaikkein arvoikkaammaksi asiaksi OSKL jäsenyydessä nostaisin kuitenkin heidän järjestämät sijoitusillat ja yritysesittelyt. Olen käynyt noin viidessä yritysesittelyillassa ja ne ovat olleet kaikki todella antoisia, vaikka olenkin aina porukan nuorin monen kymmenen vuoden erolla (27 vs keski-ikä 65). Itse tykkään lukea toistaiseksi vielä Arvopaperia, jonka vuositilauksesta saa 30 % alennuksen.
  OSKL jäsenyyttä ei voi kuin suositella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Liittymisvaiheessa en kiinnittänyt huomiota noihin sijoitusiltoihin ja esittelyihin. Pitääpä selvittää, millaista toimintaa täältä maakunnasta löytyy.

   Poista