keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Jälleen uusi ATH-lukema mutta muuten tavanomaista - Kuukausikatsaus 07/2024

Lomat on enää muisto vain ja jälleen kiidetään oravanpyörässä lähes normivauhtia. Myös varallisuuslukema kiisi jälleen uuteen ennätykseen, joka tänään on 579.924 €. Nousua edelliseen kuuhun verrattuna 0,65 %, joka on euroina 3849 €. Viimeisen viikon muutamat nousupäivät siis varmistivat viidennen perättäisen ATH-kuukauden.



Ulkomuistista olisin sanonut, että mennyt kuukausi olisi ollut tavanomaista hiljaisempi ostojen suhteen. Salkun tapahtumayhteenveto ei kuinkaan valehtele ja se paljastaa ostotapahtumia olleen 10 kappaletta ja rahaa ostoihin on poltettu lähes 4200 €. Ostot ovat olleet aika tavanomaisia lisäyksiä salkussa jo olleisiin yhtiöihin. Mainittakoon erikseen, että jonkin aikaa olen ostanut erästä Nordnetin valikoimassa olevaa lyhyen koron rahastoa, joka jyskyttää suoraa viivaa kohti koillista viiden prosentin tuottovauhtia. Kyseiseen rahastoon tein pari lisäostoa. Luvuista ja kaavioista näkee, että nämä rahasto-ostot eivät ole olleet valtavan suuria, sillä suuri osa 'käteinen'-kategoriaan kuuluvista rahavaroista on Svean 12 kk:n määräaikaistileillä.

Edellisessä katsauksessa tuli mainittua Kemira, joka oli kivunnut salkun toiseksi suurimmaksi omistukseksi. Tulosraportin julkistuksen jälkeen lähdettiinkin ryminällä alaspäin, mutta kakkospaikka säilyi Nordean peesissä. Vielä Kemiraakin pahempia tulosjulkistajia olivat Stora Enso (-9,5 % heinäkuussa) ja Tokmanni (-13,7 % heinäkuussa). Positiivisin yllättäjä oli 3M, joka on tuloksen kertomisen jälkeen noussut noin 20 %.

Kuten oli jo ennakkoon tiedossa, osingoilla ei mässäilty heinäkuussa. Osinkoeuroja kertyi laariin 455 kappaletta (brutto). Elokuu näyttää osinkojen suhteen vähän paremmalta. Jään seuraamaan tilannetta.