keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Laskettelua lokakuussa - kuukausikatsaus 10/2018

Ensimmäinen kuukausikatsaus ilmestyi tasan vuosi sitten, joten nyt on hyvä hetki vetää yhteen ensimmäisen tilastoidun vuoden numerot. Tässä kuussa kurssiluisu rumentaa lukuja, mutta tämä kuuluu pelin henkeen, vaikka lokakuun viimeisenä päivänä mentiin taas reipasta vauhtia ylös.




Vuoden takaisesta tilanteesta tässä blogissa tilastoitavat omistukset ja omaisuus on kasvanut reilut 20 k€, mutta edellisestä kuukaudesta muutos on -14.654,59 €. Ainoa, joka kasvoi, oli käteisen määrä, kun ostoja on tehty vähän aiempaa maltillisemmin.

Kurssiliikkeet ovat olleet jälleen kohtuullisen voimakkaita suuntaan ja toiseen. Reilusti alaspäin heilahtaneista  mieleen jäivät ainakin Lehto ja Outotec.

Ostoja olen jatkanut, mutta nyt hieman pienemmillä volyymeillä, sillä en ole vielä yhtään vakuuttunut, että lasku olisi näillä hetkillä päättymässä. Odotan siis, että saisin tulevina kuukausina vielä vähän halvemmalla, mutta en kuitenkaan uskalla olla vähän hyödyntämättä jo nykyistäkin alea. Yöuniin lasku ei ole vaikuttanut, vaan ennemminkin olen odottavalla kannalla, jos hyvää tavaraa tulisi mahdolliseksi ostaa halvemmalla. 

Osinkoja maksoivat lokakuussa Telia ja Ramirent bruttona yhteensä 772 €. Yllätyksenä tuli, että OP ei tee ennakonpidätystä kyseiseen salkkuun tulevista alle 20 euron osingoista. Ainakaan julkisista verottajan ohjeista tällaista rajaa ei löydy ja myös Nordnet on näyttänyt ainakin aiempina vuosina tehneen ennakonpidätyksen jo ihan parin euron osingoista.