torstai 12. huhtikuuta 2018

OSKL:n jäseneksi

Liityin eilen heräteostosluonteisesti Osakesäästäjien keskusliiton jäseneksi. Jäsenyys maksaa 34 euroa/vuosi, ja ehkä tärkeimmät syyt jäsenyyteen oli Viisas raha -lehti 10 kertaa vuodessa ja jäsenmaksun verovähennyskelpoisuus. Ihan kelpo etuja olisi tarjolla mm. Nordnetin ja Lynxin asiakkaille alempien kaupankäyntikulujen muodossa, mutta itse tulee (yleensä) tehtyä se pakollinen yksi Nordnet-kauppa kuukaudessa ja Lynxin asiakas en (ainakaan vielä) ole, joten nämä edut eivät kosketa minua.

Ensimmäinen vaikutelma OSKL:n sivustolla pyöriessä on vakava-asteinen pysähtyneisyys. Uutissivuilla on pienimuotoista toimintaa, mutta esim. blogiin on reilun parin vuoden aikana tullut yksi ainoa kirjoitus. Samoin keskustelualue vaikuttaa kaikkea muuta kuin aktiiviselta - viimeisin viesti sinne on jätetty jo lähes viikko sitten ja toiseksi uusin 2 vk 4 pv sitten! Kovin kiireellisissä asioissa ei kannata kääntyä OSKL-yhteisön puoleen.

Viisas raha -lehteä en ole aiemmin lukenut säännöllisesti, mutta olin vilkuillut jotain netistä saatavilla olevaa numeroa. Ikävä kyllä, kaikkia jo ilmestyneitä numeroita ei jäsenenäkään pääse selaamaan sähköisesti, vaikka muutamia suht vanhoja numeroita onkin katsottavissa. Lähempi tutustuminen ajankohtaisiin sisältöihin jää tulevaan aikaan, kun ensimmäinen paperilehti kolahtaa postiluukkuun.

Ainoa toinen maksullinen jäsenyys minulla on Veronmaksajain Keskusliiton suunnassa. Sieltä kannetaan postiluukkuuni Taloustaito-lehteä. Etujärjestön nimen mukaisesti siinä käsitellään varsinkin verotukseen liittyviä asioita mutta myös säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä kysymyksiä. Puolenkymmentä kertaa olen myös käyttänyt hyväkseni jäsenille maksutonta veroneuvontaa.

Ai niin, maksulliseksi jäsenyydeksi pitää varmaan lukea myös diplomi-insinöörien ammattijärjestön jäsenyys, jonka kautta tulee kerran viikossa luettavaksi Talouselämä sekä Tekniikka&Talous, joista jälkimmäinen ei tosin käsittele henkilökohtaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä aiheita. Nyt kun on aloitettu niin mainitaan vielä, että tällä hetkellä metsätalouteen liittyvistä asioista luen Metsälehdestä. Tämän menin tilaamaan, kun sattui edullinen tarjous kohdalle. Tuleekohan lehtiä jo vähän liikaa?